dissabte, 29 de setembre del 2012

Los buenos suicidas


     Aquest cop ens trobem a l'inspector Héctor Salgado la nit de Reis, en una Barcelona hivernal, freda i plujosa, tan poc acollidora com la ciutat xafogosa de l'estiu, escenari de El verano de los juguetes muertos. La secretària del cap d'una important empresa de cosmètica s'ha suïcidat, llançant-se a les vies del metro. Un cas aparentment clar i sense complicacions amaga un secret que els companys de feina de la secretària coneixen i que podria explicar aquesta mort i la d'un altre company, suïcidat també mesos enrere.

    Mentrestant, l'agent Leire Castro, de baixa, investiga pel seu compte la desaparició de Ruth, l'exdona de l'inspector, fet amb què acaba El verano....
    És una bona novel·la, entretinguda i ben ambientada. No puc ser gens imparcial perquè m'agrada molt la novel·la negra, i més encara si l'acció i els personatges són del nostre país, l'he llegit en una setmana i amb ganes. Tot i això, que et deixin penjat per segona vegada amb un cas sense resoldre em sembla propi de telesèrie i crec que és abusar de la bona fe del lector. Més val que ens avisin si a la tercera novel·la ha de pasar el mateix, perquè m'ho pensaré abans de llegir-la.

6 comentaris:

  1. L'he tingut a les mans i m'ho vaig estar pensant. No pinta malament el que expliques, però no m'acaba d'agradar això de que quedi penjat el final, t'obliga a llegir el següent, i és injust. Si t'agrada el llegiràs igualment, però si no, encara fa que t'agradi menys.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per mi això ha estat un punt negatiu, el primer i el segon me'ls vaig comprar, però el tercer no. I és una pena, perquè està molt bé, fins i tot diria que millor que el primer.

      Elimina
  2. M'agrada Toni Hill així que aquest en un moment o altre me'l llegiré, tot i que coincideixo amb vosaltres i trobo injust que es vagi allargant la història per qüestions comercials. Potser el millor, en aquests casos, és recórrer a les biblioteques...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coïncideixo amb tu, crec que les raons d'allargar la trama són purament comercials i desmereix l'autor i els llibres. Una pena per dues bones novel·les.

      Elimina
  3. M’ha fet gràcia això “d’abusar de la bona fe dels lectors”, no sabia que els llibres estaven tant lligats, creia que era simplement casos del mateix inspector. Així doncs, et dono tota la raó, això fa ràbia.
    Jo els vull llegir, ja que tenen bona pinta, esperaré una mica, però.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te'ls recomano, però millor per més endavant, quan tota la saga estigui enllestida i no ens deixin a mitges, penso llegir el següent, però no el compraré.

      Elimina