dijous, 1 de març del 2012

Primavera, estiu, etcètera

    Després de llegir la genial ressenya de Viu i llegeix en el seu bloc (http://viuillegeix.wordpress.com/2012/01/11/primavera-estiu-etcetera-marta-rojals/), no em podia estar ni un minut més sense tenir aquesta novel·la a les meves mans, i així ho he fet, cap a la llibreria i comprada. Que ningú deixi de llegir la ressenya de Viu i llegeix, val la pena; i a més, em va tocar la fibra sensible professional... 
    L'Èlia torna a casa per Tots Sants, tal com fa cada any, per visitar la tomba de la seva mare i passar uns dies amb el pare. Però aquest any no és com els anteriors: la seva parella l'ha deixat, està a punt de quedar-se sense feina i no sap cap a on adreçar la seva vida. Malgrat això, en aquesta estada redescobrirà tant el seu poble com les seves gents, a qui coneix de tota la vida i que la coneixen de sempre, tot això amanit amb l'expressiu i ric dialecte de les Terres de l'Ebre.
    Tot i que jo sóc de ciutat, l'ambient de petit poble on tothom et coneix la vida i miracles no em resulta al·liè (per questions professionals), i l'he trobat molt ben reflectit, tant per les coses bones com per les dolentes. M'ha agradat molt, primera novel·la de Marta Rojals i espero que si torna a escriure una altra sigui tan tendre i amb el mateix sentit de l'humor amb què ha fet aquesta.

2 comentaris:

  1. Espero no tardar massa en llegir-lo. L'he vist en molts blog però encara no havia llegir cap ressenya.

    ResponElimina
  2. Per mi ha estat una lectura fresca i entretinguda, espero que t'agradi quan ho llegeixis.

    ResponElimina